Aku nak share resipi yang aku ambil dengan seorang blogger ni
Aku tak try makan lagi so, aku memang tak boleh komen
For your info, baru je buat
Tak sampai lagi 30 minit taw
Dengan gigihnya terus upload. hahahaha
Sapa nak baca dari sini pun boleh Life101
Dari blog aku direct pun boleh. Tak sapa marah and tak menjadi kesalahan pun.
Actually aku memang dah nak ambil semua ingredient dia semalam
lagi kat (Hero Hypermarket)
tapi mendapat tentangan yang hebat dari ES
Aku nak jadi isteri mithali, so haruslah patuh. hahahah
Tapi ada kebenaran jugak ES kata. Sapa nak makan sebabnya kami berdua je
Then beberapa hari je lagi nak pose.
ES : sayang, kita dah nak pose ni. Jangan nak membazir k
Aku: tapi sayang bukannya nak buat banyak (still tak nak mengalah)
ES: sayang buat tapi sayang tak makan, honey jugak yang terpaksa habiskan
Aku : Ni sedap lah honey. Tapi.. betol gak, dah nak pose (Actually dah kecewa)
ES : Sayang makan bila yang sedap je. Tak sedap tinggal dalam peti. Honey yang terpaksa habiskan
Aku : Errmmmm... ok
ES : Membazir amalan?
Aku : Syaitan
ES : Bijak pun
So, aku batalkan niat. Tetibe je time aku on the way nak g Butik Minaz hari ni,
my cousin message and jemput untuk g umah dia esok. Besday anak dia
Aku pun, terus terpk nak try lah resipi ni.
Tambahan lagi, semua barang dah ada kat umah kecuali cheese and juga biskut
Aku sampai je umah, terus mulakan ia
1) Biskut Craker Original
2) Cheese
3) Susu Pekat
4) Fresh Milk
Susu pekat. Yang ni bergantung pada u all nak buh banyak mana. Aku buh tak banyak pun sebabnya ES tak suka manis and juga aku sendiri tak nak manis. |
I'm using this cheese sebabnya mengikut blog Kak Yana (ife101) , this is the best cheese. Aku pun beli lah jugak ES suh ambil je yang lain sebabnya kedai aku g tadi memang tak de yang ni Tapi aku tahu ES mesti ikut kehendak aku. huhuhuhu. Kami singgah Econsave untuk beli ni je. Thanks dear.. MMMuuuuAAAAHhhhhh |
Alamak... lupa nak ambil pic yang buh susu pekat Ni yang aku dah kacau2. Aku buh susu sikit je. Buh susu bila cheese dah kembang k. |
Biskut tadi, celop dalam fresh milk. Aku guna susu HL je. |
Lepas je celop2 terus susun dalam bekas. Senang tak????? Susun teratur ke tabur je ke ikut u all lah |
Lepas je habis 1 layer, letak cheese and susu yang digaul tadi. Lepas 2 ulang lagi step tadi. Celop biskut dengan fresh milk and then atur dalam bekas Letak cheese plak. |
Ni yang dah siap. Aku dah get ready nak masuk dalam fridge Nampak berterabur? Tengok hasilnya Orang kata berterabur itu seni. hahahaha Do not judge the book by its cover |
No comments:
Post a Comment